Mooie nagels dragen bij aan een verzorgd uiterlijk. De vorm en sterkte van je nagels hangt af van je genetische aanleg hiervoor. Andere factoren hebben echter ook invloed. Je voeding, de verzorging van je nagels en de blootstelling aan schadelijke invloeden zijn hier een paar voorbeelden van. Het goede nieuws is dat je deze factoren wel degelijk kunt beïnvloeden. Bedenk dat het minder moeite kost om je nagels in vorm te houden dan ze in vorm te krijgen. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je nagels er goed verzorgd uitzien. Zelfs als je van natuur zwakke nagels hebt, kunnen deze tips je hierbij helpen.

Gebruik handschoenen:

Tijdens het schoonmaken en afwassen ben je al snel geneigd om dat gewoon even te doen. Maar de chemicaliën waar je mee schoonmaakt, ontnemen vocht uit je nagels en maken ze broos.

Van binnenuit!:
Eén van de meest gemakkelijke en effectieve tips is toch wel het slikken van vitamine B. Helpt bij het verzorgen van je nagels, huid en haar.

Crème en nagelriemolie:
Je huid en nagels hebben baat bij een vochtinbrengende crème. Ga dus op zoek naar iets soortgelijks. Laat deze crème goed intrekken, voordat je verder gaat met de andere stappen. Daarnaast is het verstandig om iedere dag, twee keer je nagelriemen met olie te behandelen CND™ SOLAROIL™. Hiermee voedt je de natuurlijke nagel en worden ze stevig en mooi. Zet het flesje olie naast je tandborstel/ nachtkastje zodat je het niet kan vergeten!

Vijl!
Vanaf nu is het afscheuren of afbijten van je nagels ten strengste verboden. Mochten je nagels te lang zijn of zit er ergens een deeltje los, ga dan aan de slag met een nagelvijl. Ga zorgvuldig te werk en neem er de tijd voor! Veel succes!

   Tips & onderhoud van de kunstnagels

  • Water droogt de nagels uit. Uw nagels en nagelriemen behouden het mooiste resultaat indien u ze dagelijks in smeert met nagelriemolie. Gebruik ook dagelijks een goede handcrème om uw handen mooi en verzorgd te houden.

  • Als u gaat schoonmaken kunt u het beste huishoudhandschoenen dragen. Deze beschermen de nagels tegen de verschillende schoonmaakmiddelen en andere middelen. Uw kunstnagels zijn echt niet bestand tegen deze middelen. Hou vooral ontkalkers/ontvetters in de gaten!

  • Gebruik op de kunstnagels nooit nagelverharder, hierdoor kunnen uw nagels gaan splijten.

  • Als u uw kunstnagels wilt verwijderen, laat dit dan professioneel doen. U kunt beter niet zelf gaan knippen, peuteren, trekken of bijten want dan beschadigd u uw natuurlijke nagel.

  • Mocht u uw kunstnagels te lang vinden dan kunt u ze altijd even een stukje korter vijlen. Niet knippen anders breekt de acryl of gel!

  • U kunt uw kunstnagels het beste tussen de 3 a 4 weken laten opvullen. De natuurlijke nagel groeit  gewoon door, waardoor er bij de acryl of gel een  uitgroei ontstaat. Als u dit laat opvullen en de nagels laat bijwerken, zien uw nagels er weer als nieuw uit.

  • Laat gebroken of gescheurde nagels zo snel mogelijk repareren. Op deze manier zal uw natuurlijke nagel het minst te lijden hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *